Ймовірно, Росія використала гіперзвукову ракету “Циркон” для удару по Києву, – ЗМІ

Під час ракетної атаки 7 лютого Росія спробувала для ураження цілей у Києві використати свою “гіперзвукову” ракету ЗМ22 “Циркон”.

На це вказують фото, які з’явились у мережі з дописами, про її збиття, передає Defence Express.

“Зокрема на одному з уламків присутнє маркування “3М22”, що відповідає саме цій ракеті, яка разом із Х-47 “Кинжал” входить у так звані “вундерваффе” Путіна”, – йдеться в повідомленні.

ЗМІ наголошує: враховуючи те, що ці уламки “прив’язані” до місця падіння ракети у Дніпровському районі й навряд ЛЕП була ціллю “Циркону”, то її все ж таки підбили. Водночас, у зведенні Командування Повітряних сил серед перехоплених ракет значаться лише крилаті ракети типу Х-555/101 та “Калібр”.

Хоча у Повітряних силах офіційно, у межах інформування про загрози, о 07:46 повідомляли про наближення швидкісної ракети на Київ.

Журналісти видання поспілкувалися з власними джерелами для уточнення. За отриманою інформацією, фрагментація ракети достатньо сильна, й це значно ускладнює її ідентифікацію.

“На це накладається обмаль інформації щодо ЗМ22 “Циркон”, яка не демонструвалась публічно. Нагадаємо, що навіть статус цієї ракети у РФ невизначений й вона, то оголошується прийнятою на озброєння, в потім виявляється, що відповідного наказу немає… Уламки, які були знайдені сьогодні, відповідають уламкам ще однієї неідентифікованої ракети, яку ворог використав на початку року й відносно якої також було зроблено припущення, що це був “Циркон”. Тому цілком можливо, що сьогодні ворог використав цю ракету не вперше”, – йдеться в матеріалі.

Про запуск цієї ракети також пише телеграм-канал monitor. За його даними, ракета була запущена з універсального вертикального пускового контейнеру з Криму.

“Ми звернули увагу на нетипову траєкторію однієї ракети під час вранішньої ракетної атаки. Вона була запущена з Криму і влучила в районі Києва… Подолання гіперзвукового рубежу не відмічали, характеристики польоту схожі на гібрид “Кинджала” та “Онікса”. Даною протикорабельною ракетою було уражено підземні кабелі”, – написали автори каналу.

Читайте також:
Ракетний удар по Києву: пожежа в багатоповерхівці, є постраждалі та загиблі. Частина столиці без світла. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна