Ракетний удар по Києву: пожежа в багатоповерхівці, є постраждалі та загиблі. Частина столиці без світла. ОНОВЛЕНО

У Києві унаслідок ранкової ракетної атаки 7 лютого сталася пожежа у Голосіївському районі – загоряння в багатоквартирному будинку. У районі також спалахнули автівки і приміщення СТО.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

оновлено 

Станом на 8:53 відомо про шістьох постраждалих унаслідок ракетного удару по столиці: троє у Дніпровському районі, двох із них госпіталізували, та троє госпіталізованих — у Голосіївському, де гасять загоряння в 18-поверховому будинку на кількох поверхах і ліквідовують пожежу в будівлі СТО.

О 9:13 Кличко повідомив, що кількість постраждалих у столиці зросла до 9 людей. Із багатоповерхівки в Голосіївському районі госпіталізували вже 6 осіб. Серед них – вагітна жінка. Ще двох постраждалих госпіталізували в Дніпровському районі. А одному медики надали допомогу на місці.

Станом на 9:43 відомо вже про 11 постраждалих від ракетного удару у Києві, заявила КМВА.

оновлено 10:30

у КМВА повідомили, що з багатоповерхового житлового будинку у Голосіївському районі, де сталася пожежа, евакуйовано 52 людини, 8 — врятовано. 12 людей отримали травми. На місці продовжують працювати загони ДСНС.  Унаслідок пожежі на станції СТО згоріло або пошкоджено близько 40 авто, пожежу ліквідовано. Уже відомо про 14 постраждалих у столиці та двох загиблих.

Станом на 11:00 кількість загиблих зросла до 3, 16 людей постраждало. 11:20: відомо про 21 травмовану людину.

У Дніпровському районі пошкоджено лінії електропередач унаслідок падіння уламків збитої ракети, що залишило частину споживачів без електроенергії. За даними Кличка, станом на 8:18 у цьому районі було відомо про двох постраждалих, обом медики надали допомогу на місці.

Крім того, унаслідок ворожої атаки пошкоджено магістраль теплопостачання на лівому березі столиці.

Це вже третій ракетний удар росіян по Києву у 2024 році. Цього разу окупанти били крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з території РФ. Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години, ракети заходили кількома хвилями з різних напрямків.

Сили ППО уразили над Києвом та в районі столиці приблизно два десятка ворожих ракет, повідомили у КМВА.

У ніч проти середи, 7 лютого, в Україні було оголошено повітряну тривогу. Після атаки дронами-камікадзе Росія здійснила пуски крилатих ракет зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 і Ту-22. У Києві та низці інших міст чули вибухи і роботу ППО.

Читайте також:
РФ била по Нікопольщині: є поранені, ОВА показала результати наслідків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна