Нова Зеландія запровадила нові санкції проти РФ

Уряд Нової Зеландії запровадив новий пакет санкцій проти Росії. Нові обмеження, серед іншого, стосуються низки компаній та фізичних осіб.

Про це 29 лютого повідомила пресслужба уряду Нової Зеландії.

Новий санкційний пакет передбачає:

  • запровадження верхньої межі ціни на нафту російського походження, встановленої G7+;
  • заборону на експорт товарів подвійного призначення до Росії та Білорусі через треті країни;
  • визначення 61 фізичної особи та компанії для протидії спробам ухилення від сплати податків.

“У спробах обійти санкції використовуються все більш витончені методи. Орієнтуючись на методи ухилення, уряд робить свій внесок у надійність системи санкцій. Нова Зеландія запровадила санкції проти ще 61 російської фізичної та юридичної особи, в тому числі тих, хто причетний до закупівельних мереж з метою обходу санкцій”, – йдеться у заяві.

До санкційного списку потрапили компанії, які закуповують технології для російської оборонної промисловості, а також топменеджери деяких російських банків. Крім того, під санкції потрапили особи, причетні до закупівлі зброї у Північної Кореї.

“Ці нові обмеження є внеском Нової Зеландії в колективні міжнародні зусилля, спрямовані на те, щоб обмежити здатність Росії фінансувати свою агресивну війну проти України, і гарантувати, що Нова Зеландія не буде використовуватися як канал для ухилення від санкцій”, – заявили в уряді.

З моменту ухвалення Закону про санкції щодо Росії в березні 2022 року Нова Зеландія запровадила обмеження проти понад 1 600 фізичних та юридичних осіб, а також низку торговельних заходів, додали в уряді.

Читайте також:
Росія продовжує купувати збройні технології попри санкції: Сенат проводить слухання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна