Буданов прокоментував рішення про відставку Залужного

Між президентом Володимиром Зеленським та ексголовнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним навряд чи можуть бути особисті розбіжності, оскільки один є підлеглим іншого.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов виданню CBC News, коментуючи звільнення генерала з посади головкома ЗСУ.

Видання зазначає, що Буданов “натякнув”, що Зеленський ухвалив правильне рішення замінити Залужного.

“Якщо все добре, все чудово і все зроблено правильно, то чому ми перебуваємо в тій ситуації, в якій перебуваємо?” – сказав він.

Перестановки в ЗСУ

8 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська. Про цю зустріч повідомив також Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив: було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні заявив про призначення головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами і ОСУВ “Хортиця”.

Читайте також:
Відставка Залужного є частиною “чіткого плану”, — Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна