ЗСУ відійшли від сіл Сєверне і Степове під Авдіївкою, тримають наступну лінію, – ОСУВ “Таврія”

Українські сили на Донеччині відійшли від невеликих населених пунктів Степове і Сєверне, що на Авдіївському напрямку.

Про це в ефірі національного телемарафону у вівторок, 27 лютого, повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій.

“Підрозділи Збройних Сил України на Авдіївському напрямку продовжують ведення оборонної операції. Станом на ранок 27 лютого стабілізовано лінію оборони в районах Тоненького, Орлівки і Бердичів. 

Зокрема, штурмові групи противника були заблоковані на північно-східних околицях населеного пункту Орлівка. Бойові дії тут тривають в умовах щільного артилерійського вогню, мінометних обстрілів та ударів FPV-дронів з боку росіян. 

Також ворог учора ввечері вів штурмові дії в напрямку населеного пункту Бердичі – силами до двох мотострілецьких взводів, але був відкинутий з околиць села ударами українських військ”, – сказав офіцер.

“На Авдіївському напрямку наші підрозділи здійснили відхід від невеликих населених пунктів Сєверне та Степове (до війни в цих селах на двох разом було менше сотні жителів). При цьому запеклі бої за Сєверне тривали ввечері і вночі. Ворог зазнав великих втрат”, – відзначив капітан Лиховій.

За його словами, якщо раніше росіяни вели штурмові дії малими піхотними групами чисельністю до відділення, то тепер атакують більшими силами – до взводу й роти.

Речник ОСУВ “Таврія” при цьому розповів, що за минулу добу, 26 лютого,  по всій операційній зоні ОСУВ “Таврія” загальні втрати росіян (убитими і пораненими) склали 475 осіб, зокрема на Донеччині – 407 осіб. За ніч і ранок, до 6:00, ворог втратив на Донецькому напрямку ще 120 осіб. 

Крім того, за цей час було взято в полон 11 російських окупантів, майже всі – під Авдіївкою.

Загальні втрати ворога за минулу добу в озброєнні та військовій техніці склали 1 танк, 7 бойових бронемашин, 4 артилерійські системи, 1 ПТРК, 1 СПГ, 5 автомобілів. Нейтралізовано або збито 255 ворожих БпЛА різних типів. Також Сили оборони України знищили 1 склад боєприпасів ворога.

Читайте також:
ОСУВ “Таврія”: ЗСУ відійшли з селища Ласточкине під Авдіївкою, організовують нову лінію оборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна