За Пашинського внесли заставу в понад 272 млн грн, він – на волі

Голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, екснардеп і колишній в.о. голови адміністрації президента Сергій Пашинський, якого підозрюють у незаконному привласненні нафтопродуктів і нанесенні державі майже 1 млрд грн збитків, вийшов з-під варти. За нього внесли заставу у 272,5 млн грн.

Про це 27 лютого він повідомив у Facebook.

“Тільки що підприємства Національної асоціації підприємств оборонної промисловості внесли за мене повну заставу. Я вийшов на свободу. Я дуже вдячний за таку колосальну підтримку, але мені водночас дуже соромно, що кошти, які повинні були бути використані для виробництва зброї, використані на заставу для мене по фейкових звинуваченнях. Я відпрацюю кожну копійку і доб’юся повернення цих коштів”, – написав Пашинський.

Він також повідомив, що повертається до своїх обов’язків. Крім того, Пашинський зазначив, що подав заяву про фальсифікацію розмов, запис яких напередодні поширили у мережі.

Перед цим

Зранку 12 лютого СБУ та НАБУ прийшли з обшуками до колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі щодо передачі “палива Курченка”. Того ж дня йому та його бізнес-партнеру оголосили підозру за незаконне привласнення нафтопродуктів і нанесення державі майже 1 млрд грн збитків.

Вищий антикорупційний суд 16 лютого обрав запобіжний захід ексдепутату Сергію Пашинському у вигляді тримання під вартою з заставою в 272 мільйони гривень.

Читайте також:
Пашинський заявив, що до нього прийшли з обшуком у справі “палива Курченка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна