Пашинського арештували на два місяці. Альтернатива – 272,52 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід голові Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, екснародному депутатові та колишньому в.о. голови адміністрації президента Сергію Пашинському.

Рішення ухвалила у понеділок, 16 лютого, слідча суддя ВАКС Наталя Мовчан, передає “Лівий берег”.

Так, суддя застосувала до Пашинського тримання під вартою із заставою у 272,5 млн грн.

Його взяли під варту в залі суду. Строк тримання під вартою – до 25 квітня 2024 року. Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати.

Прокурор САП просив арештувати Пашинського із можливістю внесення застави у розмірі 299,9 млн грн. Він цитував протоколи матеріалів негласних слідчих дій, за якими Пашинський у 2023 році нібито обговорював придбану ним квартиру на 840 кв. м. та іншу нерухомість.

Захист натомість просив відмовити у застосуванні запобіжного заходу. Або визначити такий, що не був би пов’язаний із обмеженням волі.

Взяти на поруки Пашинського готові були військовослужбовець Мирослав Гай, екснардеп Ігор Лапін та генерал-майор Іван Лісовий.

Як писала Новинарня“, 12 лютого НАБУ, САП та СБУ оголосили підозру колишньому нардепу Пашинському та його бізнес-партнеру за незаконне привласнення нафтопродуктів і нанесення державі майже 1 млрд грн збитків.

Читайте також:
Пашинський заявив, що до нього прийшли з обшуком у справі “палива Курченка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна