Усі боєприпаси, вироблені в Європі, мають постачатися в Україну, – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав заборонити експорт артилерійських снарядів з європейських країн в інші країни, окрім України.

Про це він заявив в інтерв’ю німецькому RND на тлі дефіциту боєприпасів в українському війську, цитує “ЄП” 26 лютого.

“Всі контракти на експорт боєприпасів, вироблених в Європі, до третіх країн мають бути призупинені, і всі такі боєприпаси мають бути направлені в Україну.

Кожен патрон, вироблений в Європі, повинен служити для захисту Європи”, – наголосив він.

Кулеба зазначив, що скаржиться на брак боєприпасів на кожній зустрічі з партнерами.

“Вони всі про це знають і припустилися помилок, які визнають. Вони занадто пізно вирішили нарощувати власне виробництво, підписувати довгострокові контракти та вводити в експлуатацію нові виробничі лінії. На жаль, ми зараз розплачуємося за ці помилки”, – пояснив дипломат.

Очільник українського МЗС також заявив про роботу над тим, щоб боєприпаси, які зараз закуповують європейські держави у третіх країнах, стали доступними для України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна