У кожному п’ятому українському батальйоні служать кримські татари, – Генштаб

За деякими даними у кожному п’ятому українському батальйоні служать кримські татари.

Про це інформує у понеділок, 26 лютого, Генеральний штаб ЗСУ.

У ГШ нагадали, що 26 лютого 2014 року близько 15 тисяч кримчан/кримських татар заблокували раду Криму та не дали провести сесію, на якій місцева рада повинна була від’єднати Крим від України.

“На жаль, це не зупинило РФ і російські солдати все одно окупували Крим. Це було рівно 10 років тому. В Україні цей день став “днем кримського/кримськотатарського спротиву російській окупації”. Сьогодні багато кримчан/кримських татар борються за незалежну Україну та вільний Крим із зброєю в руках. І коли в Криму замайорить український та кримськотатарський прапори – це лише питання часу!”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 26 лютого відзначається День спротиву Криму російській окупації, ініційований громадськістю. Цього дня в Україні та в усьому світі проводяться акції, дискусії, форуми, мітинги, хода на підтримку кримчан і територіальної цілісності країни.
26 лютого 2014 року перед будинком Верховної Ради АРК відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема з партії «Русское единство».

Читайте також:
“Ми будемо одними з перших, хто заходитиме в Крим”. Як воює підрозділ киримли у складі ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна