Щоб завдати максимальних втрат армії РФ. ЗСУ організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки, – Тарнавський

Українські війська посилюють лінію оборони на Авдіївському напрямку та організовують оборону населених пунктів західніше Авдіївки, аби не допустити подальшого просування російських військ і завдати їм якнайбільших втрат.

Про це 26 лютого заявив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

По всій операційній зоні ОСУВ “Таврія” загальні втрати ворога (вбитими і пораненими) за 25 лютого склали 447 осіб. Абсолютна більшість із них — саме на Донеччині та під Авдіївкою.

“Тоді як для українських Сил оборони пріоритетом у складних обставинах на полі бою є збереження життя наших військових”, – наголосив Тарнавський.

Втрати росіян в озброєнні та військовій техніці склали 62 одиниці, не враховуючи 266 БПЛА. Зокрема, знищено або пошкоджено 13 танків, 32 ББМ, 2 артсистеми, 15 автомобілів. Крім того, ліквідовано 1 склад боєприпасів окупантів.

Тарнавський додав, що в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” противник нарощує кількість авіаударів (за минулу добу — 45) та штурмових дій (72 бойові зіткнення — найбільше за останні два тижні). Також ворог вчинив 897 артилерійських обстрілів та 83 удари дронами-камікадзе.

Лише на Мар’їнському напрямку окупанти 40 разів намагалися прорвати оборону наших військ. Під Авдіївкою — 25, на Запоріжжі — 6.

Нагадаємо, 26 лютого речник ОСУВ “Таврія” Дмитро Лиховій заявив про вихід ЗСУ з селища Ласточкине на Авдіївському напрямку в Донецькій області, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка − Тоненьке − Бердичі і не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку. 

Читайте також:
Чотирьох російських окупантів взяли в полон в операційній зоні ОСУВ “Таврія”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна