“Агенція оборонних закупівель” уклала перший прямий контракт зі шведським підприємством

«Агенція оборонних закупівель» Міноборони України уклала перший прямий контракт зі шведським виробничим підприємством під час візиту до України міністра оборони Швеції Пола Йонсона.

Про це інформує Міністерство оборони України у понеділок, 26 лютого.

«Співпраця з іноземними партнерами — це пріоритет Міноборони, який дозволить нам покращити забезпечення Збройних сил України та зміцнити боєздатність», — зауважив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Як зазначається, контракт став можливим завдяки підтримці «Адміністрації оборонних матеріалів Швеції, FMV» у межах Угоди про співпрацю між FMV та Міністерством оборони України, яка була підписана під час саміту НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року.

«Шлях у тисячу миль починається з першого кроку. І на цьому шляху ще багато проєктів, які ми маємо реалізувати у партнерстві із нашими колегами з FMV для забезпечення нагальних потреб Збройних Сил України, але цей перший крок є відповідальним та найважливішим!», — зазначила директор «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

Співпраця зі шведською адміністрацією оборонних матеріалів дає змогу пришвидшити розбудову власної агенції та здійснювати подальші закупівлі, спираючись на кращий європейський досвід прозорості процесу придбання необхідних виробів за рахунок використання та втілення кращих європейських моделей.

Узгоджений сторонами на початку лютого у Стокгольмі план дій, окрім запланованих контрактів, передбачає також можливість підключитися до поточних шведських закупівель вже зараз.

«Досвід нашої співпраці за цим першим контрактом дозволить прокласти шлях для багатьох наступних контрактів незабаром та зміцнити Збройні сили України!», — наголосив генеральний директор FMV Горан Мортенссон.

Читайте також:
Швеція надасть ЗСУ свій рекордний пакет військової допомоги – з катерами, гранатометами, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.