“У нас був “кулак” для контрнаступу, до сьогодні з того пакету чотири бригади “голі”, — Зеленський прокоментував причини аудиту ЗСУ

Аудит Сил оборони України, який зараз проводить головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, потрібен для того, аби навести порядок і позбутися “слабких місць”.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках форуму “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

“Зараз головнокомандувач проводить аудит для того, щоб зрозуміти і зробити висновки… Треба у всьому навести порядок і поставити крапку… Ми маємо визнавати свої слабкі місця. Вони були, є і ми маємо їх виправити. А для того, щоб їх виправити, потрібно розуміти, що відбувається. У цілому має бути картина, аудит за два роки”, — сказав президент.

Зеленський також підкреслив, що Україна мала всі шанси на контрнаступ, для чого були підготовлені спеціальні бригади. Проте досі чотири бригади не мають, чим воювати.

“У нас був “кулак” для контрнаступу. Не буду говорити де, всі і так приблизно знають і скільки готувалось. До сьогодні з того пакету чотири бригади “голі”. Чотири бригади без техніки, про яку було домовлено і підписано. Допомога не доїхала. Чи могли воювати чотири бригади? Вони не воювали, вони стояли та чекали на техніку. Є питання, на які потрібно отримати відповіді. Для цього і є аудит”, — підсумував він.

Читайте також:
Зеленський назвав кількість українських військових, які загинули за час повномасштабної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна