Камишін анонсував нарощування виробництва наземного озброєння в Україні

Україна продовжує нарощувати виробництво озброєння. Якщо торік йшлося передусім про повітряні та морські дрони, цього року активно нарощуватимуть виробництво наземних, а також іншого озброєння.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на форумі “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

“Торік ми побачили в масштабній дії повітряні дрони, ми побачили їх і на морі. Цей рік буде роком, коли ми побачимо їх на землі. Це буде рік, коли ви побачите більше про наземні системи, роботизовані системи”, — підкреслив Камишін.

За його словами, хоча розроблення систем ППО займає набагато більше років, ніж можна дозволити сьогодні, спільно з партнерами в Україні успішно виробляється гібридне ППО.

“Це старі радянські системи і західні ракети, це західні системи, вбудовані в наші системи, це різні гібридні моделі, які дозволяють мати на полі бою рішення, які працюють”, — зазначив міністр.

Окрім цього, в Україні збирають БМП та БТРи (з німецькою компанією Rheinmetal), а також 105-мм гаубиці (з британським підприємством BAE Systems). Будуються також інші виробництва, які дозволять іноземним виробникам виробляти більше озброєння в Україні.

Найважливішою збройною програмою України, за словами Камишіна, наразі є ракетна програма.

Він підтвердив, що Україні вже є зброя власного виробництва, здатна вражати цілі на відстані 700 км, яка вже була успішно застосована.

“Найважливішою програмою для України є ракетна програма. Але про неї я скажу вам не більше, ніж сказав президент… Що в нас з’явилися наша далекобійна зброя, яка вразила ціль на 700 км”, — наголосив міністр.

Нагадаємо, у серпні 2023 року президент України Володимир Зеленський підтвердив ураження російської цілі на відстані 700 км зброєю українського виробництва. Це відстань від України до Пскова, аеродром якого в ніч на 30 серпня атакували дрони.

Читайте також:
“Наскільки б ми не наростили виробництво боєприпасів, потреби фронту більші, ніж виробничі спроможності США і ЄС разом взяті”, — Камишін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.