Федоров назвав відсоток українських безпілотників на полі бою й розповів про основні досягнення в їхньому виробництві

Виробництво безпілотників у 2023 році в Україні зросло у 120 разів. Сьогодні на полі бою 90% БпЛА — саме українського виробництва.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

“Наша швидка реакція і технологічність призвела до того, що 90% сьогодні всіх БПЛА, які використовуються на полі бою, це БПЛА, які виробляються в Україні. Тільки за минулий рік ми прийняли більше як 20 нормативно-правових актів, які створили найкращі умови ведення технологічного бізнесу в напрямку військових технологій у світі саме в Україні… Минулого року виробництво БпЛА в Україні зросло у 120 разів, а контрактів на закупівлі було укладено більше ніж 300 тисяч. І цього року масштабування цього процесу буде продовжуватися”, — наголосив Федоров.

За його словами, зараз в Україні є 300 тисяч інженерів, у нас є 200 компаній, які виробляють тільки БпЛА, а урядова команда вже працює над поставленим президентом планом з виробництва понад мільйона дронів цього року.

“Ця ціль буде цього року виконана: тільки FPV буде більше мільйона, а взагалі по кожному напрямку — не тільки FPV, а і розвідувальні літаки, ударні коптери, далекобійні камікадзе, і човні, і наземні платформи, і РЕБ, — всього цього буде в цьому році більше”, — сказав міністр.

Як зазначив Федоров, за два перші місяці цього року було укладено контрактів на виготовлення сотень тисяч безпілотників. Також зараз укладаються перші контракти на виробництво роботизованих систем, які дозволяють робити евакуацію, мінувати та розміновувати.

Окрім цього, міністр цифрової трансформації наголосив, що в майбутньому оператори зможуть керувати БпЛА, перебуваючи далеко від фронту, наприклад, “з Вінниці та Львову”.

За словами Федорова, усього “Армії дронів” вдалося знищити чи уразити 16 404 одиниці ворожої техніки.

Читайте також:
Федоров анонсував збільшення виробництва дронів у 140 разів. Але це може не дати результату без інших важливих розробок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна