1-й окремий штурмовий батальйон імені Дмитра Коцюбайла 67 ОМБр ДУК – як “пожежна команда”: біля Табаївки просунулися на кілометр

Лютий 2024. Харківська область. Куп’янський напрям. Росіяни ще з літа намагаються знову захопити українське місто Куп’янськ, деокуповане ЗСУ восени 2022-го. Лінія фронту зараз відносно далеко від Куп’янська, але по ньому щодня летять ракети та КАБи (керовані авіабомби). Місто руйнується.

Основні бої на цьому напрямку зараз точаться в районі села Синьківка на північному фланзі. Але нещодавно росіянам вдалось протиснути нашу оборону і в районі сіл Крохмальне й Табаївка на півдні. На мапі DeepState після цього почали вимальовуватися “кліщі”, в які ворог імовірно планує брати стратегічно важливе місто.

Аби стабілізувати лінію фронту і відбити втрачені позиції в Табаївці, сюди перекинули 1-й окремий штурмовий батальйон імені Героя України Дмитра Коцюбайла (“ДаВінчі”), що належить до 67 ОМБр ДУК.

Хлопці розповілиНовинарні” про свою війну та поточні успіхи під Табаївкою.

Куп’янський напрямок на мапі DeepState станом на 25 лютого 2024

Читайте також:
Десятки “жмурів”, яких ніхто не забирає, командир на протезі, ласка й сало для синиць:
“вічна війна” 67 омбр ДУК у Серебрянському лісі. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.