У 10-ї ОГШБр показали, як один український боєць стримав штурм десяти окупантів та перехопили істерику російського командира

Один боєць 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” зміг стримати навалу з десяти російських штурмовиків та відстояти позицію.

Відповідне відео у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну батальйон виклав у Telegram.

Героїчна подія сталася ще в грудні 2023 року.

“Один-єдиний “едельвейс” утримує позицію, холоднокровно відбиваючи атаку десятьох окупантів. На відео добре видно, як орки, мов черв’яки, крутяться, повзають навколо окопа, де сидить наш боєць. Він професійно відганяє нашестя гранатами і автоматом”, —
повідомили в батальйоні.

Військовим вдалося перехопити радіоперемовини противника.

“Бл*дь, вас один человек сдерживает! Один! Десятерых”. Це не цитата з пафосного бойовика, а цілком реальні слова орківського командира, який істерить в радіостанцію… Командир б’ється в істериці, вказуючи штурмовикам, що робити. “Заходити зліва…”, “Заповзти…”, “Закидати гранатами…”. Він не може осягнути, як стільки російського “м’яса” не може відбити позицію з одним бійцем. Звісно, адже загарбники не уявляють, на що здатні українці, захищаючи свою землю”, — розповіли у 8-му ОГШБ.

Той бій закінчився мертвими і скаліченими російськими солдатами, яких методично нищила арта і дрони.

“Наш же боєць залишився живий-здоровий. Він змусив те, що лишилося від ворога, тікати, відстоявши позицію і дочекавшись підкріплення. Сьогодні виповнюється рівно 2 роки нашої невпинної та мужньої боротьби з заклятим ворогом не лише за свободу та право на самовизначення, а за право на життя. І цей епізод лише один із сотні, а то й можливо із тисячі, є цьому доказом”, — підкреслюють українські бійці.

Читайте також:
Сили оборони вполювали на Донеччині російські “Тор” і “Солнцепьок”, які коштують десятки мільйонів доларів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна