Сили оборони вполювали на Донеччині російські “Тор” і “Солнцепьок”, які коштують десятки мільйонів доларів. ВІДЕО

На Донеччині Сили оборони України вразили ЗРК “Тор” та важку вогнеметну систему ТОС-1А “Солнцепьок”.

Про чергові втрати російської армії на Таврійському напрямку в суботу, 24 лютого, розповів командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” генерал Олександр Тарнавський.

За його словами, за минулу добу ворог завдав 33 авіаційні та 3 ракетних удари, 99 ударів дронами-камікадзе, вчинив 61 бойове зіткнення та 1127 обстрілів, в тому числі 3 скиди з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною.

Наші війська продовжують ведення оборонної операції та проводять активні дії на визначених напрямках.

Загальні втрати росіян становлять: у живій силі — 312 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 26 одиниць, не враховуючи БпЛА. Зокрема, це 3 танки, 6 бойових бронемашин, 7 артсистем, 1 РСЗВ, 1 засіб ППО, 6 автомобілів та 2 одиниці спецтехніки. Нейтралізовано або знищено 281 БпЛА різних типів.

“Серед ураженої і пошкодженої техніки противника — ЗРК “Тор” та важка вогнеметна система ТОС-1А “Солнцепьок” — на Донеччині; три квадроцикли на додачу до танків і ББМ — на Запорізькому напрямку”, — додав Тарнавський.

Згідно з відкритими даними, вартість ЗРК “Тор” стартує від 24 млн доларів, а “Солнцепьока” — становить близько 15 млн доларів.

Відео знищення “Солнцепьока” оприлюднили бійці 47-ї окремої механізованої бригади.

“Мінус російський “Сонцепьок”‼️ Артилеристи 47-ї окремої механізованої бригади виявили та спалили важку вогнеметну систему! Авдіївський напрямок! “Сонцепьок” має слабку броню й великі розміри, що робить його ідеальною мішенню”, — йдеться в повідомленні 47-ї ОМБр.

Читайте також:
770 солдатів, 8 танків, 36 артсистем, літак та інше: Генштаб назвав втрати російської армії за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна