“Непереможні” ракети, “шахеди” і літаки: Олещук оприлюднив кількість знищеної авіатехніки росіян за два роки

Україна пережила 730 днів повітряних атак з боку Росії, під час яких було знищено чимало повітряної військової техніки окупантів.

Їхню кількість у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ оприлюднив командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

“Зафіксувати статистику нашої “воєнної рутини” непросто, адже оновлюється вона практично щогодини. Оновлюється російськими А-50-ми та “сушками”, іранськими “шахедами” та “непереможними ракетами”, ворожими пунктами управління, крейсерами, підводними човнами та цілими штабами флоту… За цей час Повітряними Силами проведено десятки блискучих операцій”, — зазначив Олещук.

За його словами, загалом, у взаємодії із Силами оборони України знищено:

  • 1905 ракет різних типів, серед них: 43 балістичних та 25 аеробалістичних — Х-47М2 “Кинджал”;
  • 4844 ударних дронів;
  • 7660 БпЛА оперативно-тактичного рівня;
  • 340 літаків;
  • 325 вертольотів.

“Щоденно кажу “дякую” підлеглим за знищені цілі та успішну бойову роботу. Адже за кожною цією цифрою — ЛЮДИ! 730 днів рашисти у своїй пропаганді “знищують” наші Повітряні сили, а тим часом українські пілоти в умовах потужної ворожої протидії здійснили уже понад 18800 вильотів. З них 7800 — на вогневе ураження, 8900 — на авіаційне винищувальне прикриття. Поки на радянській техніці. Проте ми чекаємо і активно працюємо над тим, аби найближчим часом до битви врешті долучились F-16!”, — підсумував командувач ПС ЗСУ.

Читайте також:
За пів року Росія отримала від КНДР понад 10 тис. контейнерів з боєприпасами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна