Зеленський показав тренування українських пілотів на винищувачах F-16. ВІДЕО

Президент Володимир Зеленський 23 лютого оприлюднив відео тренувань українських пілотів на літаках-винищувачах F-16.

Відповідне відео глава держави виклав у Facebook.

“Всі українці чекають на день, коли перші українські F-16 з’являться в нашому небі, коли посилять захист наших міст і громад та можливості наших Сил оборони України. У той час як наші пілоти й персонал продовжують навчання, я вдячний коаліції F-16, яка наближає цей день”, – написав президент.

Як повідомлялося раніше, перша група у складі чотирьох українських пілотів планує завершити навчання на винищувачах F-16 до літа 2024 року.

Зазначається, що пілоти розпочали підготовку в середині жовтня минулого року в 162-му винищувальному авіаполку в Тусоні, штат Аризона. Пентагон заявив, що процес навчання триватиме кілька місяців.

Друга група також з чотирьох пілотів розпочала навчання в січні, а третя — нині проходить навчання з англійської мови, що необхідно для здійснення польотів на винищувачах.

Очікується, що всі пілоти завершать навчання в період з травня по серпень, хоча точний графік залежатиме від прогресу в опануванні програми.

Читайте також:
Зеленський провів нову ставку. Окрема доповідь – “щодо всього, що стосується F-16”
Столтенберг: Україна матиме право атакувати з F-16 військові цілі у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна