Рада визнала право інгуського народу на створення незалежної держави

Верховна Рада 23 лютого прийняла в цілому постанову №10344 про визнання права інгуського народу на створення незалежної суверенної національної держави, засудження злочинів Росії проти інгушів та відновлення територіальної цілісності Інгушетії. “За” проголосували 248 народних обранців.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Ця постанова:

  • визнає право інгуського народу на самовизначення та створення незалежної суверенної національної держави;
  • засуджує масову депортацію інгушів у 1944 році, розчленування
  • національної території інгуського народу, руйнування інгуської національної ідентичності, масові вбивства інгушів у 1992 році, політичні репресії та інші злочини, здійснювані правлячим режимом росії з метою геноцидного знищення інгуської нації;
  • підтримує прагнення інгушів до відновлення територіальної
  • цілісності інгуського народу та збереження його національної ідентичності.

Гончаренко зазначив, що голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку доручено надіслати цю постанову всім членам міжнародної спільноти і закликати їх ухвалити рішення на підтримку інгуського народу.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Верховна Рада 287 голосами “за” визнала Ічкерію окупованою Росією територією. Парламентарі також засудили вчинення геноциду чеченського народу.

Україна також закликала держави-члени ООН та міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії і притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Читайте також:
ДП “Картографія” позначило на карті Європи незалежну державу Ічкерія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна