В багні під Бахмутом. 93 ОМБр воює через “не можу” і просить про ротацію. ВІДЕО

Лютий 2024. Донецька область. Південний фланг Бахмутського напрямку. Росіяни вперто намагаються повернути втрачені ще влітку позиції. Важкі бої тут у буквальному сенсі ідуть за кожен метр території.

Одну з ділянок у смузі оборони тримає 93-тя механізована бригада ЗСУ “Холодний Яр”. Із настанням відлиги умови у хлопців стали вкрай нестерпними.

Через засилля ворожих FPV-дронів техніка до позицій не доїжджає, тож боєкомплект та провізію “холодноярцям” доводиться доправляти в окопи лише пішки. А це 7-8 кілометрів суцільним болотом, та ще й під обстрілами.

На передовій зараз катастрофічно не вистачає боєкомплекту для артилерії, а найголовніше – людей.

“Хочу, щоб усі почули: у нас немає нормальної ротації. В нас немає ким міняти людей! Чому тут воюють тільки, що призвані два роки тому, а інші сидять удома з жінками?” – каже в бліндажі командир підрозділу Олександр.

Нічна дорога з постачальником по багнюці, робота мінометників, “люстри” в нічному небі над нашою позицією, зізнання втомлених солдатів – про все це відеосюжетНовинарні” з Бахмутського напрямку.

Кліщіївка на мапі DeepState станом на 22 лютого 2023

Дивіться також:
“Вампір” під Авдіївкою. Як працює реактивна артилерія 110 ОМБр. ВІДЕО

Якщо ви задонатили на ЗСУ
– будь ласка, підтримайте й роботу “Новинарні” теж – за посиланням


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.