Рада створила ТСК щодо ефективності влади в Києві під час війни

Верховна Рада ухвалила проект постанови про утворення Тимчасової спеціальної комісії щодо розслідування функціонування місцевої влади Києва.

Про це в четвер, 22 лютого, повідомили народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк у телеграмі.

“Парламент створив ТСК по розслідуванню функціонування місцевої влади Києва”, – написав Железняк.

Головою комісії став нардеп від “Слуги народу” Віталій Безгін.

За відповідне рішення проголосували 252 народні обранці.

Йдеться про постанову № 10460 “Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади міста Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану”.

Безгін у коментарі для “Лівого берега” запевнив, що “політиканської” мети ТСК не має.

“У створеної ТСК нема ніякої політиканської мети. Ми можемо по-різному оцінювати діяльність Віталія Кличка, як міського голови, мені може мільйон разі не подобатись рівень муніципального менеджменту в столиці, але його обрали кияни. І саме вони мають оцінювати його діяльність, як мера, на виборах. Але система управління Києвом неефективна, вона в хаосі. Київрада повинна мати незалежний виконком, КМДА має стати суто елементом державної вертикалі, КМВА взагалі не ясно чим є. Ми проведемо аналіз стану речей та будемо пропонувати зміни до законодавства. Системні зміни без політичних ігор”, – запевнив він.

У опозиції ж вбачають у створенні ТСК “дискредитацію децентралізації”.

“Так, в Києві є проблеми. Але влада чинить системний тиск на місцеве самоврядування і мерів. Єдина мета цієї ТСК – це продовження дискредитувати децентралізацію. Коли в мерів запитують про допомогу військовим, варто запитати в премʼєра Шмигаля – де 200 тисяч дронів, на які виділено 42 млрд грн? Де фортифікаційні споруди? Й багато інших питань. ТСК – інструмент опозиції. Це ж чергова комісія, створена «слугами» і ОПЗЖ”, – прокоментувала нардепка фракції “ЄС” Ірина Геращенко.

Читайте також:
Рада призначила керівницю ТСК для нагляду за постачанням зброї в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна