ГУР про можливе звернення Придністров’я щодо “приєднання до РФ”: Нині інформація не підтверджується

Інформація про те, що 28 лютого “влада” невизнаного Придністров’я звернеться на з’їзді до президента Росії Володимира Путіна з проханням про “приєднання” до складу РФ нині не підтверджується.

Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі “Українській правді”.

“За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого “влада” Придністров’я начебто попросить РФ, аби та приєднала їх до свого складу, наразі, не підтверджується”, – дослівно ідеться у заяві Юсова.

Як зазначили джерела “УП”, інформація, що нині широко обговорюється в ЗМІ, є частиною внутрішнього політичного молдовського процесу. А також певним тиском з боку невизнаного Придністров’я з метою захисту економічних інтересів.

Контекст

Повідомлялося, що самопроголошена влада Придністров’я на 28 лютого готує “з’їзд депутатів усіх рівнів” – так званого парламенту Придністров’я, а також районних, міських, селищних та сільських рад, на якому готують звернення до президента РФ Володимира Путіна.

Один із небагатьох представників придністровської опозиції Геннадій Чорба вважає, що з’їзд має озвучити “прохання прийняти Придністров’я до складу Російської Федерації, а 29 лютого Путін оголосить про це у своєму зверненні, і Федеральні збори у прискореному порядку ухвалять рішення задовольнити це прохання”.

Своєю чергою Бюро реінтеграції Молдови заявило, що уважно стежить за ситуацією в невизнаному Придністров’ї у контексті запланованого на 28 лютого з’їзду депутатів, де можуть звернутись до Росії з проханням про “приєднання”.

У відомстві також повідомили, що, за наявною у влади Кишинева інформацією, “немає підстав вважати, що ситуація в регіоні може погіршитися”.

Читайте також:
Невизнане Придністров’я заявило про “інцидент” на кордоні з Україною, ДПСУ спростовує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна