Канада збирається профінансувати масові поставки боєприпасів в Україну, – ЗМІ

Канада заявила про готовність підтримати ініціативу Чехії щодо термінової доставки десятків тисяч артилерійських снарядів до України.

Про це 21 лютого пише CBC News із посиланням на власні джерела.

Хоча деталі ще допрацьовуються, джерела відзначають, що уряд Канади може виділити до 30 мільйонів канадських доларів (22 мільйони доларів США) на реалізацію плану, запропонованого на відкритті Мюнхенської конференції з безпеки президентом Чехії Петром Павелом.

Павел заявив, що Чехії уже вдалося знайти 800 тисяч необхідних артснарядів, але для їх передачі Україні Прага потребує фінансової підтримки партнерів.

Міністр оборони Канади Білл Блер повідомив, що Оттава веде переговори з чехами.

“Я підписав меморандум про взаєморозуміння з одним з наших європейських союзників, Чеською Республікою, щодо можливого придбання боєприпасів, які вони зараз мають у своєму розпорядженні, що дозволить нам … швидше надати їх Україні, оскільки ми нарощуємо власне виробництво”, – сказав Блер у понеділок.

Читайте також:
Канада надає Україні ще близько $46 мільйонів на обслуговування F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна