Готуємо з партнерами нові безпекові угоди, – Зеленський у вечірньому зверненні

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна разом із партнерами готує нові безпекові угоди.

Про це він сказав у вечірньому зверненні 21 лютого.

“Дуже предметні. Це і нова оборонна підтримка для наших воїнів, і цілком конкретні фінансові гарантії для нашої держави, і політична взаємодія, яка наближає Україну – нашу державу, наше суспільство – до більших можливостей, до більшої взаємодії зі світом, до більшої сили”, – заявив  глава держави.

Він також зазначив про пріоритет України щодо політики сусідства та відносин із партнерами у Євросоюзі.

“Український принцип – це прагматизм. І щодо безпеки – ми маємо максимально прагматично робити все, щоб і Україна, і кожен із наших партнерів ставали сильнішими, щоб кожному з нас додавалося можливостей захищатися від російського зла. Також прагматично ми маємо підходити й до розв’язання соціальних та економічних проблем – без зайвої політизації, без маніпуляцій – маніпуляцій відносинами між державами й народами. Що більш ми прагматичні – кожен у Європі, то більш захищені наші спільні цінності, то міцніша наша незалежність. І, звичайно, такий наш пріоритет зараз безпосередньо стосується відносин із Польщею”, – сказав президент.

Глава держави заявив, що запропонував польським партнерам розв’язати наявні проблеми на кордоні заради спільних інтересів.

“Наш уряд, усі наші інституції готові до зустрічей і діалогу. Я готовий приєднатися до цих зустрічей. Дуже важливо, щоб і Єврокомісія була в діалозі. Нам усім потрібен результат. І тим паче, коли нашим державам і народам у Європі так чи інакше загрожує російська агресія”, – заявив він, наголосивши, що “коли українці та поляки чи будь-хто інший у Європі не знаходить спільної мови між собою, від цього радіє лише Москва”.

Зеленський у вечірньому зверненні також висловив подяку Повітряним силам і кожному, хто захищає наше небо.

“Є хороші результати щодо російських військових літаків. Сім бойових літаків – російських “сушок” – за тиждень. Я дякую вам, наші воїни, за влучність. Одне з головних завдань цього року для нашої держави – якраз захист неба й наших фронтових позицій від російських авіаційних і ракетних ударів”, – сказав президент.

Читайте також:
“Я готовий бути на кордоні з нашим урядом”: Зеленський виступив зі зверненням щодо ситуації на польському кордоні. ВІДЕО
Сьомий літак за тиждень. Повітряні сили збили ще один російський Су-34

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна