У лікарні в Німеччині помер другий український баскетболіст – 18-річний Артем Козаченко, якого тяжко поранили під час бійки в Оберхаузені

У лікарні в Німеччині помер 18-річний український баскетболіст Артем Козаченко, на якого напали ножем у німецькому місті Оберхаузен 10 лютого разом із 17-річним Володимиром Єрмаковим, що загинув у той же день.

Про це повідомив в Instagram клуб ART Giants, за який виступав Козаченко, пише “Європейська правда“.

“З моменту жорстокого нападу в Оберхаузені Артем перебував у реанімації в лікарні. На жаль, за останні кілька днів його стан настільки різко погіршився, що лікарі вже нічого не могли для нього зробити”, – зазнається в повідомленні.

Як повідомили в клубі, Козаченко помер від отриманих серйозних травм у вівторок, 20 лютого.

Про смерть 18-річного українця повідомила й Федерація баскетболу України, яка висловила співчуття родині.

Як писала “Новинарня“, увечері 10 лютого 17-річному Володимиру Єрмакову завдали серйозних поранень на автобусній зупинці у місті Оберхаузен, внаслідок яких він помер у лікарні. Його товариш, 18-річний Артем Козаченко, також був госпіталізований із тяжкими пораненнями, і десять днів боровся за життя.

МЗС України взяло розслідування вбивства Єрмакова на особливий контроль.

Поліція Німеччини пізніше встановила, що нападу на українців з ножем передувала суперечка з групою молодих людей, яка почалася в автобусі і потім продовжилася на зупинці.

Наступного дня правоохоронці затримали двох підозрюваних – 15-річного хлопця з Гельзенкірхена та 14-річного з Герне. За даними Bild, один із нападників був німцем турецького походження, який уже відомий поліції за кілька злочинів, пов’язаних із завданням тілесних ушкоджень і пограбуванням.

Другий підозрюваний – німець грецького походження, який також потрапляв у поле зору правоохоронців.

Також за підозрою в причетності до цього злочину були затримані двоє підлітків сирійського походження.

Читайте також:
У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна