Під Одесою підірвали авто з двома активістами УДА

Увечері в понеділок, 19 лютого, на Одещині вибухнув автомобіль із двома представниками добровольчого формування “Українська добровольча армія”, вони зазнали важких поранень.

Про це інформує пресслужба УДА у фейсбуці, кваліфікуючи подію як теракт.

“Сьогодні увечері біля одного з військових обʼєктів в передмісті Одеси був підірваний автомобіль Української добровольчої армії, в якому перебували наші побратим та посестра – Альберт та Наталя Кручиніни. Прямо зараз за їх життя борються лікарі. На місці працює поліція”, – сказано в повідомленні.

“Командування УДА розцінює зазначений злочин як терористичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих ДРГ. Підрозділи власної безпеки УДА вже отримали термінові вказівки”, – зазначили в УДА.

УДА закликає всіх можливих очевидців злочину, а також осіб, яким відома будь-яка інформація про його замовників та виконавців, звʼязатися з командуванням Української добровольчої армії.

“Гарантуємо анонімність та винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США за інформацію, яка допоможе затримати або ліквідувати ДРГ.
Молимося за вмілі руки лікарів, сподіваємось на професійність правоохоронців, наближаємо відплату для ворогів!” – зазначено в повідомленні.

У поліції зазначили, що вибух стався в селі Гвардійське. Постраждалі перебувають у лікарні з численними травмами.

Відомості про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 15 п.п. 1 та 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Ідеться про замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

На місці працюють вогнеборці, слідчо-оперативні групи слідчого управління ГУНП в Одеській області та територіального підрозділу поліції, фахівці вибухотехнічного управління обласної поліції.

Альберт та Наталя Кручиніни

Громадський активіст з Одеси Сергій Стерненко також висловив готовність долучитися до збору інформації про можливих злочинців.

“Я знаю Наталію та Альберта із 2014 року, вони дуже багато зробили як для Одеси, так і для українського війська. Готовий надати від себе ще 10 000 доларів за інформацію”, – написав він.

Нагадаємо, УДА очолює Дмитро Ярош.

Альберт та Наталя Кручиніни – подружжя.

Читайте також:
Війна з одним Крилом. Як 20-річний сирота з Кам’янського пройшов довгий бойовий шлях від “Чорного туману” УДА до наступу на Запоріжжі та знайшов сім’ю


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна