У мережі вперше опублікували унікальне відео, зняте 20 лютого 2014 року

У відкритому доступі вперше опублікований унікальний відеоматеріал, який був знятий 20 лютого 2014 року відомим руфером-екстремалом Mustang Wanted – безпосереднім учасником майданівського наступу на Інститутській.

Про це увечері у вівторок, 20 лютого, інформує Адвокатська дорадча група.

Відомо, що зараз Мустанг служить у 47 омбр “Маґура” і захищає Україну на фронті.

“Початок Великої війни застав Мустанга у Сіетлі в США. Залагодивши там свої приватні справи, в серпні 2022 р. він повернувся до України і став військовослужбовцем 47-ї ОМБр «Маґура» ЗСУ. Спершу як протитанкіст, згодом піхотинець і оператор БПЛА”, – інформують в Адвокатській дорадчій групі.

Там також навели найважливіші моменти з відео.

Зокрема, після відступу силовиків з Майдану Мустанг приєднався до протестувальників, які побігли на Інститутську. Від першої особи він зумів зафіксувати на фотокамеру, як розвивалась майданівська атака. Назустріч йому одного за одним несли поранених і вбитих протестувальників, серед яких зокрема були Герої Небесної Сотні Богдан Сольчаник, Максим Шимко. Далі разом з майданівцями він піднявся до Жовтневого палацу, згодом опинився на правому боці Інститутської.

Мустанг став свідком, як відчайдушно протестувальники та медики-волонтери Андрій Кухар і Євген Воленко по черзі намагалися реанімувати смертельно пораненого Андрія Саєнка, роблячи йому непрямий масаж серця і штучне дихання. Піднявшись пагорбом до Жовтневого він знімає останні хвилини життя Івана Тарасюка – єдині відомі на сьогодні кадри загибелі 20 річного юнака з Волині…

Мустанг також став свідком евакуації вбитого Назара Войтовича – наймолодшого з Героїв Небесної Сотні, Івана Бльока, Сергія Бондарчука, загибелі Володимира Чаплінського, Устима Голоднюка, Романа Точина. В об’єктив його камери незадовго до смерті потрапили Віктор Чміленко, Володимир Жеребний, американський мільйонер українського походження Маркіян Паславський, який після Майдану добровольцем вступив до лав батальйону «Донбас» і загинув влітку 2014 в Іловайську, майданівець Андрій Юркевич, який зумів витягнути багатьох поранених з Інститутської і поліг біля Веселої гори у вересні 2014 року, воюючи в лавах «Айдару»

Також на відео зафіксовано численних поранених того дня, яких евакуйовували побратими, а також медиків, які надавали першу допомогу постраждалим.

Нагадаємо, що 20 лютого 2014 року на Інститутській було вбито 48 осіб, а понад 90 зазнали вогнепальних поранень…

Відео – за посиланням. 

Читайте також:
Сім “справ Майдану” закрили через закінчення термінів давності, ще 69 – у зоні ризику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна