В Об’єднаних силах ЗСУ представили нового командувача – генерала Содоля

Особовому складу Командування об’єднаних сил ЗС України представлено новопризначеного командувача генерал-лейтенанта Юрія Содоля.

Про це в понеділок,  19 лютого, повідомили в пресслужбі КОС ЗСУ.

Генерал-лейтенант Юрій Содоль, до цього обіймав посаду командувача Морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

“З перших днів широкомасштабного вторгнення Росії, він відповідав за оборону на одній з найскладніших ділянок фронту”, – кажуть в КОС ЗСУ.

Юрій Содоль народився 26 грудня 1970 року в Чугуєві, Харківської області, у родині військових. Освіту здобув у Маріуполі, Донецької області, закінчивши середню школу у 1988 році. Того ж року вступив до Сумського вищого артилерійського командного училища, де завершив навчання у 1992 році.

У 2002 році успішно закінчив Національну академію оборони України, за спеціальністю бойове застосування та управління діями підрозділів Сухопутних військ.

Службу в Десантних військах ЗС України Юрій Содоль розпочав у 2003 році. Через чотири роки, у 2007 році, він був призначений командиром 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

На російсько-українській війні Юрій Содоль з самого її початку, 2014 року. Тоді, на посаді командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, він очолював військові операції в найгарячіших точках, визволяючи українські міста від ворожого вторгнення. Бої за Рубіжне, штурм Ямполя, оборона Донецького аеропорту, прикриття виходу українських сил з Дебальцевого – це лише деякі приклади, де бригада під керівництвом Юрія Содоля брала участь.

У січні 2015 року його призначили першим заступником командувача Десантно-штурмових військ, а з березня 2018 року він обіймав посаду Командувача Морської піхоти ВМС ЗС України.

У лютому 2022 року він був нагороджений званням Героя України за активну участь у боях під Волновахою, Донецької області. Там він організував успішний контрнаступ, вивівши людей з-під атаки противника, що дало змогу врятувати життя сотням військових. Також Содоль брав участь в обороні Маріуполя.

У 2023 році він очолював оперативно-тактичне угруповання у Донецьку на Вугледарському напрямку.
Генерал-лейтенант Юрій Содоль одружений і має двох синів, які також обрали військову службу.

Читайте також інтерв’ю Новинарні з генералом Содолем:
Командувач Морської піхоти Юрій Содоль: Ступінь подвигу підлеглого визначає його командир

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна