Сунак обговорив із фон дер Ляєн підтримку України: про що йшлося

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 18 лютого провів розмову з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, під час якої лідери наголосили на важливості надання подальшої підтримки Україні.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті британського уряду.

“Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Путіна в Україну вони підкреслили важливість надання подальшої підтримки українському народу”, – ідеться в повідомленні.

Сунак привітав нещодавнє рішення про те, що ЄС надасть Україні 50 мільярдів євро підтримки, і окреслив роботу, яку Велика Британія проводить в рамках угоди про безпекову співпрацю.

Сторони також висловили обурення з приводу смерті російського опозиціонера Олексія Навального та обговорили ситуацію в секторі Гази і в Червоному морі.

“Лідери привітали успішне завершення переговорів про нову робочу угоду між британськими відомствами і Frontex, яка має бути офіційно оформлена найближчими днями в рамках ширшої співпраці між Великою Британією та ЄС у боротьбі з нелегальною міграцією”, – повідомили у британському уряді.

Читайте також:
Євросоюз уже в березні планує почати виплати Україні €50 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна