“Ніколи не думав, що працюватиму з залізом, яке приносить смерть. Я це роблю із задоволенням. Головне – знищена ціль”, – мінометники 80 одшбр на Мар’їнському напрямку

служба зв’язків з громадськістю 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України.

(FB)

“Міномет – це один з основних видів зброї, який стримує навали “орків” та завдає багато втрат. Завдяки цьому тримають найважчі основні напрямки. Реалії такі, що “орки” знищуються зачасту на підходах, тому десантникам не доводиться вступати в стрілецькі бої. Недавно мінометами, важчою артилерією та дронами за лічений час вдалося відбити кілька хвиль наступу окупантів”, – каже Олексій, головний сержант мінометного взводу 80-ї Галицької бригади, що тримає оборону на Мар’їнському напрямку.

Він підписав контракт з ДШВ у 18 років. По закінченню курсу молодого бійця РФ розпочала повномасштабне вторгнення на нашу територію. Олексій дивиться щирим поглядом і додає: “Ми будемо боротися за нашу землю до останнього нашого подиху. Вірно і віддано”.
Дивишся в ці очі й віриш.

У його команді є Андрій. Тут він – мінометник, у цивільному житті – соціальний педагог. Чоловік працює на мінометі весь час, відколи на війні. Зізнається: найбільша радість для нього – знищена ворожа ціль.

“Від отримання цілі до самої стрільби – хвилина. Від нашої швидкості залежить життя наших братів. З цими думками ми виконуємо завдання. Працюємо 24 на 7. З задоволенням виконуємо свою роботу. Для мене немає різниці, де важче. Люди підготовлені і адекватно сприймають те, куди вони потрапили. Ми тут, щоб жити без росіян. Вони хочуть наше забрати, а ми не віддаємо. Я ніколи не думав, що працюватиму з залізом, яке приносить смерть, а я це роблю із задоволенням. І це правда. Мені головне, щоб ціль була знищена. Я не хочу звідси йти, доки не виженемо цю мразоту”, – каже мінометник.

Андрій тішиться, що ефективний на війні. Вдома його чекає двійня, щоб жити мирним життям у вільній Україні.

Навідник Артем також валить окупантів з міномета півроку. Від нього залежить влучність стрільби.

“Всюди непросто наводитись. Кожен міліметр має своє значення. Але мені приносить задоволення чіткість стрільби. Я тут, щоб перемогти” – каже десантник.

Вони часто змінюють позиції, оскільки ворог також полює на наші вогневі засоби та особовий склад. Виявивши, не жаліє засобів ураження. Але наші не втрачають бойовий дух і запал до боротьби. І далі якісно мінусують навали окупантів та міцно тримають оборону на Мар’їнському напрямку.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна