Зеленський і Шольц підписали двосторонню безпекову угоду

Президент Володимир Зеленський та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц провели переговори 16 лютого. Лідери підписали двосторонню безпекову угоду, у продовження декларації G7 про “гарантії безпеки” для України.

Про підписання безпекової угоди повідомив речник глави держави Сергій Никифоров, передає “Європейська правда”.

Деталі оприлюднять після брифінгу Зеленського з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, що запланований на 12:45 за Берліном.

Перед цим Офіс президента повідомив, що зустріч Зеленського й Шольца почалася і за її підсумками заплановане підписання угоди “про співробітництво у сфері безпеки” України й ФРН.

Зеленський і Шольц обговорять подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах, а також підтримку України на шляху до ЄС і НАТО.

Підписання угоди планується також з Францією, куди Зеленський вирушить після зустрічей у Німеччині.

Нагадаємо, першою безпекову угоду з Україною уклала Великобританія – під час візиту до Києва британського прем’єр-міністра Ріші Сунака 12 січня. Цей договір став першим у сфері безпекових угод на виконання домовленостей, узгоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами “Групи семи” та державами, що до них приєдналися.

Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО

Читайте також:
Україна може підписати безпекову угоду з Німеччиною вже в лютому, угода з Францією — теж на фінальному етапі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна