“Годинник цокає”: Байден звинуватив Путіна в смерті Навального і закликає Конгрес підтримати Україну

Президент США Джо Байден зреагував на смерть Олексія Навального і нагадав Конгресу про те, що треба схвалити підтримку України.

Про це Байден заявив під час спеціального звернення, присвяченого повідомленням про смерть Навального в п’ятницю, 16 лютого.

Байден сказав, що вважає російського президента Володимира Путіна відповідального за смерть Навального.

“Повідомлення про його смерть, якщо вони правдиві – а у мене немає підстав вважати, що ні, хоча російська влада розкаже свою власну історію – не залишають сумнівів: Путін відповідальний за смерть Навального”, – заявив президент США, його цитує “Європейська правда”.

Байден сказав, що Путін нападає не тільки на громадян інших країн, як це відбувається зараз в Україні, але й робить жахливі речі зі своїм власним народом.

Він назвав Навального “сміливою та принциповою” людиною, що присвятила себе розбудові Росії, де панує верховенство права.

Президент США також сказав, що повідомлення про смерть Навального має стимулювати до фінансування підтримки України у війні проти Росії.

За словами Байдена, Сполучені Штати повинні забезпечити кошти, “щоб Україна могла продовжувати захищати себе”, а відсутність подальшого фінансування України у цей критичний момент “ніколи не буде забута”.

“Годинник цокає, і це (схвалення підтримки України – ред.) повинно статися”, – заявив Джо Байден.

Читайте також:
Російський опозиціонер Навальний помер у колонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна