Російський опозиціонер Навальний помер у колонії

Російський опозиціонер, політв’язень Олексій Навальний помер у виправній колонії в РФ.

Про це 16 лютого офіційно заявили у російській Федеральній службі з виконання покарань, повідомляє “РИА Новости”.

Як пише російське пропагандистське видання, у п’ятницю Навальному стало погано після прогулянки, він знепритомнів.

“Навальний після прогулянки в ЯНАО відчув себе погано, практично одразу втративши свідомість, повідомляє УФСВП у регіоні. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого”, — цитує службу покарань “РИА Новости”.

Смерть опозиціонера вже прокоментував речник Кремля Дмитро Пєсков. Він заявив, що про це доповіли президенту РФ Володимиру Путіну. А причини мають встановити медики.

Також повідомляється, що слідче управління СК Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу організувало “процесуальну перевірку за фактом смерті Навального О.О. у ВК №3”.

“У встановленому законом порядку проводиться комплекс слідчих і оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх обставин події”, — заявили в СК.

Як пише “Новая газета”, адвокат Навального Леонід Соловйов відмовився коментувати інформацію УФСВП з огляду на рішення сім’ї політика.

Адвокат відвідував Навального в середу — два дні тому.

“ФСВП по Ямало-Ненецькому округу поширює новину про смерть Олексія Навального в ВК-3. Жодних підтверджень цього у нас поки що немає. Адвокат Олексія зараз вилітає в Харп. Щойно в нас буде якась інформація, ми її повідомимо”, — написала прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у соцмережі Х (Twitter).

Читайте також:
Чи є Навальний продуктом життєдіяльності ФСБ?

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна