Буданов каже, що знає, хто стоїть за отруєнням його дружини. І обіцяє “відповідні дії” у відповідь

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов каже, що знає, хто стоїть за отруєнням його дружини Маріанни, та натякає, що Україна вдасться до контрдій на території РФ.

Про це Буданов заявив у інтерв’ю французькому виданню Liberation.

“Моїй дружині вже краще. Оскільки я не вживав отрути, мені важко сказати, чи був це замах на моє життя. Але я вже пережив багато замахів і, напевно, переживу ще багато. Я думаю, що найближчим часом ви побачите відповідні дії на російській території, і всі це зрозуміють”, – цитує главу ГУР “Українська правда”.

На запитання, чи знаєте, хто несе відповідальність за це отруєння, Буданов лаконічно відповів “Звичайно, знаю!”.

Передісторія

28 листопада ЗМІ повідомили, що в дружини начальника Головного управління розвідки МОУ Кирила Буданова Маріанни діагностували отруєння важкими металами. Вона жива і пройшла перший етап лікування.
Речник ГУР Андрій Юсов заявив, що ця інформація відповідає дійсності.

За словами одного зі співрозмовників “УП”, Маріанну Буданову та кількох співробітників ГУР отруїли зокрема миш’яком та ртуттю.

Команда розслідувачів Bellingcat повідомила, що вестиме власне розслідування цього отруєння, але наразі не має контакту з ГУР.

Читайте також:
ГУР підтверджує отруєння Маріанни Буданової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна