Нардеп вніс заставу за клірика “УПЦ МП”, який організовував провокації у Лаврі і виправдовував агресію РФ

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук 15 лютого вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона “УПЦ МП” Павла Музичука, затриманого Службою безпеки за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомляють Інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви з посиланням на Telegram-канал нардепа та “Ґрати“.

“Заставу внесено”, – написав нардеп у відповіді на свій же допис про обрання запобіжного заходу Музичуку.

13 лютого  в Солом’янському райсуді Києва відбулося засідання щодо обрання запобіжного заходу архідиякону Павлу Музичуку. Суд призначив ченцю заставу в розмірі 121 тисяч гривень, а також зобов’язав носити електронний браслет.

Як повідомляла СБУ 9 лютого, монах є одним із найближчих соратників митрополита Павла (Лебедя) і причетний до організації масових провокацій у Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року. Під виглядом “акцій протесту” клірик сподівався максимально розхитати суспільно-політичну обстановку у Києві.

Для цього він дистанційно координував свої дії з прокремлівським блогером Шарієм, який підозрюється у державній зраді. Зокрема, як з’ясувало розслідування, ворожий пропагандист “інструктував” ієродиякона щодо запису та поширення провокативних відео штучних заворушень біля Лаври.

Крім того, у листуваннях з вірянами клірик виправдовував збройну агресію РФ проти України та вихваляв вище військово-політичне керівництво Росії. При цьому фігурант регулярно намагався дискредитувати Сили оборони, у тому числі захисників Маріуполя.

9 лютого монаху оголосили підозру у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників за ч. 1 ст. 436-2.

Читайте також:
Клірик “УПЦ МП” на Дніпропетровщині, який закликав вірян допомагати РФ і був “за” війну, сидітиме 5 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна