На Алтаї пролунав вибух на оборонному підприємстві. ВІДЕО

У районі оборонного підприємства міста Бійськ Алтайського краю РФ вранці 15 лютого стався вибух, влада переконує, що там відбулись “технологічні процеси”.

Про це у четвер, 15 лютого, повідомили низка російських ЗМІ, зокрема, Meduza та мер Бійська Віктор Щигрев.

Відомо, що жителі Бійська почули вибух і побачили стовп диму над містом. Від ударної хвилі, за їхніми словами, деренчали вікна.

Мер Бійська назвав вибух “хлопком”.

“Увага! Сьогодні бійчани почули хлопок у районі промзони. Це, згідно з технологічним процесом, проводилися роботи одним із підприємств нашого міста. Приводу для занепокоєння немає”, – зазначив він у телеграмі.

Мер не уточнив про яке підприємство йдеться, але один із жителів міста розповів виданню “Сибирский экспресс”, що вибух міг статися на заводі АТ “Федеральний науково-виробничий центр “Алтай”.

Підприємство входить до держкорпорації “Роскосмос” і виробляє, зокрема, боєприпаси, твердопаливні заряд ракетних двигунів і вибухівку для промислових цілей. Підприємство перебуває в санкційних списках ЄС, США, України та Японії.

Читайте також:
У Сибіру горить підстанція. Ймовірно, був вибух, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна