Вийшло перше інтерв’ю Сирського на посаді головкома ЗСУ: про що говорив генерал

Російсько-українська війна значно підвищує значення технологічного прогресу у Збройних силах і в процесі збройної боротьби.

Про це головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський сказав в інтерв‘ю німецькому телеканалу ZDF.

“Ми зараз спостерігаємо, як роль дронів … кожного дня збільшується, бо збільшується кількість їх використання з обох сторін. Ми бачимо, що дрони переміщуються постійно, фактично по всій смузі бойових дій. Ця війна значно підвищує значення технологічного прогресу у Збройних силах і в самому процесі збройної боротьби”, – наголосив Сирський, його цитує “Укрінформ”.

Він додав, що «ми вже бачимо використання наземних роботизованих платформ, модулів, які керуються дистанційно, що знову ж таки дає можливість зберегти життя наших військовослужбовців».

“Тобто війна переходить у нову стадію”, – зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що російсько-українська війна – «війна не тільки людей, а ще й економік».

“Звичайно, коли іде війна таких розмірів, такого розмаху … це війна не тільки людей, а це війна ще й економік. І тут економіка колективного Заходу повинна нам допомагати, бо ми використовуємо найцінніше, що є, – наших людей. Це цвіт нашої нації”, – сказав Сирський, відповідаючи на запитання щодо зброї, яку отримала Україна від Заходу.

Крім того, основні тези з інтерв’ю Сирського такі:

  • Війна через технологічний прогрес переходить у нову стадію, а Україна перейшла до оборонної операції, яка полягає у завданні РФ максимальних втрат.
  • Ще у 2014 році розумів, що війна між Україною та РФ буде довготривалою.
  • Життя солдата — головна цінність. Готовий відступити з якоїсь позиції, чим пожертвувати всім особовим складом.
  • Втрати росіян у війні в 7-8 разів переважають українські втрати, оскільки російські командири застосовують тактику “м’ясних штурмів”.
  • Все ґрунтується на тому, що ми повинні закінчити війну виходом на наші кордони. Інших варіантів не розглядається, бо іншого виходу у нас просто немає.

Читайте також:
Зеленський вважає його доречнішим для цієї фази війни, — генерал Годжес прокоментував призначення Сирського новим головкомом ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.