В Україні націоналізували активи російського олігарха Саввіді

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту, підготовлений за матеріалами Державного бюро розслідувань, та стягнув в дохід держави 100% корпоративних акцій ПрАТ “Пентопак” та дочірнього підприємства “Атлантіс-Пак Україна”, фактичним кінцевим власником яких є російський олігарх Іван Саввіді.

Про це 13 лютого повідомляє пресслужба ДБР.

Саввіді є російським підприємцем грецького походження, який має тісний зв’язок з владою РФ. Він причетний до антиукраїнської діяльності та після початку повномасштабної агресії зі сторони Росії неодноразово надавав благодійну допомогу так званій “ДНР”.

Раніше під час розслідування ДБР ці активи, а також комплекс нежитлових приміщень, кошти на банківських рахунках на загальну суму 23,4 мільйона гривень та 345 тисяч доларів, а також транспортні засоби були арештовані й передані в управління АРМА.

Робота щодо виявлення російського майна в Україні триває.

Детальніше про Саввіді

Іван Саввіді – російський підприємець грецького походження, який має тісний зв’язок з владою Росії та правлячою партією “Єдина Росія”. Зокрема, він є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку здійснює ідеологічну підтримку дій країни-агресора, шляхом глорифікації президента РФ Володимира Путіна та військовослужбовців, які беруть участь у війні проти України.

Відповідно до рейтингу Forbes, Іван Саввіді та його родина володіють 1,7 млрд доларів – 71 місце серед російських мільярдерів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна