Плахута прокоментував своє призначення на посаду командувача Сил ТрО і розповів, що робив під час повномасштабного

Новопризначений командувач військами Територіальної оборони Ігор Плахута, який під час Революції Гідності керував силами Внутрішніх військ МВС, перерахував, чим займався після повномасштабного вторгнення РФ та запевнив, що залишається вірним присязі та народу.

Про це в понеділок, 12 лютого, йдеться в дописі Командування Сил ТрО.

“Завжди був і залишаюся вірним Українському народові, і для мене найвище завдання – захищати нашу державу і незалежність України у Великій Війні. Впевнений, зможемо досягти Українських цілей – всі разом! Із честю прийняв наказ очолити Сили територіальної оборони ЗСУ Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Плахута запевняє, що з перших днів повномасштабної війни був на фронті, безпосередньо на передовій, в тому числі на складних напрямках.

Генерал-майор перераховує посади, які обіймав раніше: заступника командувача спеціальних дій ССО ЗСУ, також майже рік виконував обов’язки заступника командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця”.

Офіцер також стверджує, що особисто керував підготовкою та обороною міста Куп’янськ, займався підготовкою рубежів оборони та фортифікаційного обладнання, побудовою оперативного рубежу оборони, відсічних рубежів та кругової оборони міста, займався формуванням та підготовкою резервів для операцій на передовій.

Читайте також:
Новопризначений командувач Сил тероборони ЗСУ Плахута брав участь у спробах зачистки Майдану, — ЦПК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна