“Таке ощущеніє, що воюємо з Китаєм”. Звернення артилериста 79 ОДШБр до російських вояк під Мар’їнкою

 

Лютий 2024. Донецька область. Мар’їнський напрямок. Останні кілька місяців росіяни активно намагаються прорвати тут нашу оборону. Найзапекліші бої тут тривають за село Новомихайлівка – окупанти намагаються зайти на його околиці.

Оборону на цьому відрізку фронту вже півтора року тримає 79-та Таврійська десантно-штурмова бригада ЗСУ. Десантники щодня відбивають по кілька масованих атак московитів. В цьому хлопцям дуже вправно допомагають дрони, артилерія та танки.

Британська штурмова гаубиця M119 “добре дає їм (росіянам) прочуханки. Могли за день вистрелити і 200 снарядів. Рекорд був у хлопців – більше 500 снарядів за зміну, за три доби”, – каже артилерист Олександр із 79-ї бригади.

Прочуханки окупантам десантники дають і зараз.

“Таке ощущеніє, що ми воюємо з Китаєм, чи що. Бо де тільки вони їх (нових солдатів) беруть? Якщо подивитися з дрона, то в них валяються [вбиті] в кожній посадці – так само, як мухи дохлі біля скла попадали. Але все лізуть і лізуть. Можуть покласти батальйон за одну посадку, – каже Сашко і звертається спеціально до російських солдатів: – Ребята, вы еще не поняли? У вас тут ничего не получится вообще!”

А Микола, командир танка 1-ї Сіверської танкової бригади, що виконує завдання неподалік, розповідає, як їм в один “найпродуктивніший” вечір – за пів години – вдалося знищити майже пів сотні російських загарбників та “розвернути в іншу сторону” три одиниці бронетехніки ворога.

Становище в районі Мар’їнки і Новомихайлівки, 11 лютого 2024. Мапа DeepState

Усе це і більше – у відеорепортажіНовинарні“.

Читайте і дивіться також попередній репортаж:
Бої під Мар’їнкою: ворог змінив тактику, заміщує арту FPV-дронами.
Оборону вже рік (!) тримає 79 одшбр. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.