Під Авдіївкою 47 ОМБр своїм дроном привела у полон російського зека, який воював з іконою на плечі. ВІДЕО

На Авдіївському напрямку воїни 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ взяли у полон російського військового за допомогою безпілотника.

Бійці побачили на полі бою окупанта, який не орієнтувався в просторі. Його мали рятувати свої через коригування дроном маршруту відступу. Але БПЛА 47 ОМБр викликав у росіянина більше довіри, і він пішов за дроном у бік українських позицій.

Відповідне відео, а також кадри опитування полоненого оприлюднив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський у Telegram.

Полоненого росіянина звати Олексій. Йому 47 років, 22 із яких він провів за ґратами. Окупант повинен був ще відбувати термін, однак, як він розповів, за ним “приїхали, забрали та привезли на війну, пообіцявши очистити репутацію”.

Російський зек воював з іконою на плечі. За те, що прийшов вбивати українців, Олексій отримав на картку 169 тисяч рублів. Та грошей не побачив – дав картку товаришу для закупів, а той був убитий.

“Полоненому, що нібито “розкаявся”, забезпечено належне поводження. Він переданий відповідним органам для подальших з’ясувань. Завдяки постійному поповненню “обмінного фонду” маємо підстави для звільнення з неволі українських воїнів. Лише за останній тиждень в операційній зоні ОСУВ “Таврія” взято в полон більше десятка “алєксєїв”, – зазначив Тарнавський і подякував воїнам 47 ОМБР за мужність і кмітливість.

Читайте також:
Нічні дрони 63 ОМбр вистежили групу російських вояк, які блукали лісом, і влупили по них. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна