Німецькі генерали таємно побували в Києві у день звільнення Залужного – на його ж запрошення, – Bild

Високопоставлені німецькі генерали без оголошень приїхали до Києва на запрошення колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного 8 лютого – у день його відставки.

Про це пише Bild, цитує “Європейська правда” 10 лютого.

Зазначається, що серед візитерів були німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг, який очолює робочу групу з координації допомоги Україні при Міноборони Німеччини. А також генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр – один із головних воєначальників ФРН і довірена особа міністра оборони Німеччини.

Приїзд посадовців до України підтвердило і німецьке міноборони. Там зазначили, що метою їхнього візиту  був “подальший обмін інформацією про поточні оборонні потреби та майбутні військові виклики”.

Що передувало

8 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська. Про цю зустріч повідомив також Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив: було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні заявив про призначення головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами і ОСУВ “Хортиця”.

Читайте також:
ЄС запевнив у незмінній підтримці України після зміни головкома ЗСУ

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна