Франція виготовить і передасть ЗСУ десятки Caesar і снарядів до них, – Зеленський після розмови з Макроном

Президент Володимир Зеленський 10 лютого провів телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном. Лідери обговорили поточну ситуацію на полі бою та оборонні потреби України, зокрема дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО, від переносних до далекобійних.

Про це український глава держави розповів у Telegram.

“Дякую за започаткування Францією та США коаліції артилерії, у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем “Цезар”, а також снарядів до них“, – заявив президент.

Окрім того, Зеленський і Макрон поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7. Глава держави зазначив, що активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України.

Зеленський під час розмови також висловив найщиріші співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, побажав найшвидшого одужання пораненим.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Боррелем і попросив про боєприпаси, безпілотники і системи ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна