Трамп виграв кокуси в Неваді та на Віргінських островах

Дональд Трамп переміг на кокусах кандидатів у президенти від Республіканської партії в Неваді та на Американських Віргінських островах.

Про це в п’ятницю повідомило Reuters, передає “Лівий берег”.

Трамп, лідер виборчих перегонів від своєї партії, був єдиним основним кандидатом, який змагався на партійних зборах у Неваді. Його єдина суперниця Нікі Гейлі участі у них не брала.

Трамп легко виграв кокуси на Віргінських островах, отримавши ще чотирьох делегатів. Колишній президент США набрав 182 голоси, або 74% з 246 поданих там, обійшовши Гейлі, яка отримала 26% підтримки при 64 голосах.

Кокуси в Неваді відбулися через два дні після праймеріз у штаті, на яких Гейлі зазнала нищівної поразки попри те, що була єдиним основним кандидатом від Республіканської партії. Десятки тисяч прихильників Трампа (загалом 63%) поставили позначку у своїх бюлетенях навпроти “жоден із цих кандидатів”. Гейлі набрала лише 30%.

Читайте також:
Трамп заявив, що війну в Україні можна завершити “дуже швидко”. І нагадав, що “чудово ладнає” з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.