Норвегія планує надати Україні ще більше NASAMS

Уряд Норвегії запропонував парламенту замовити у виробника більше пускових установок та центрів управління вогнем систем ППО NASAMS, щоб передати їх, зокрема, Україні.

Про це норвезький уряд повідомив у п’ятницю, 9 лютого, на своєму сайті, передає “Європейська правда”.

“Уряд пропонує парламенту Норвегії замовити у компанії Kongsberg Defense and Aerospace (KDA) ще десять пускових установок та чотири центри управління вогнем системи протиповітряної оборони NASAMS. Це робиться на додаток до закупки обладнання, яке вже було передано Україні”, – йдеться у повідомленні.

Інвестиції замовлення сягнуть 3,45 млрд норвезьких крон – понад 300 млн євро.

“Норвезька система NASAMS рятує життя українців і запобігає руйнуванню будівель та інфраструктури. Російські ракетні та безпілотні атаки є широкомасштабними та жорстокими, тому протиповітряна оборона є абсолютно вирішальною для України”, – прокоментував міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

У той же час міністр непокоїться тим, щоб Норвегія якнайшвидше придбала засоби ППО для власної оборони.

Скільки обладнання із нового замовлення може надійти в Україну, не уточнено.

Нагадаємо, у листопаді стало відомо, що Збройні Сили України отримали дві пускові установки для NASAMS, придбані Литвою.

Читайте також:
Норвегія дозволила прямий продаж зброї та оборонної продукції Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна