Київрада просить Мінкульт перейменувати Національну музичну академію України імені Чайковського

Депутати Київради 8 лютого звернулись до Мінкультури щодо перейменування Національної музичної академії України імені Чайковського. Звернення підтримали 67 депутатів.

Про це повідомила пресслужба Київради.

У зверненні Київрада звернулась до Мінкульту щодо виконання вимог Закону України “Про засудження та заборону пропаганди імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

Депутатка Київради, голова постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторія Муха наголосила, що Чайковський є російським композитором, всі його опери, кантати та переважна більшість камерно-вокальної музики складені саме на російські тексти.

“Це стосується і вокальної музики Чайковського, написаної на вірші Т. Г. Шевченка. За життя він стверджував, що неймовірно любить російський елемент у всіх його проявах, що він росіянин у цілковитому розумінні цього слова”, – додала Муха.

Нагадаємо, що раніше експертна комісія УІНП пояснила, що використання імені Чайковського в назві Національної музичної академії є російською пропагандою. УІНП назвав спроби Росії “українізувати” російського композитора та його творчість такими, що “навіюють сприйняття української культури як вторинної і залежної від російської”.

Читайте також:
У Києві біля консерваторії протестували проти імені Чайковського у назві закладу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна