У Києві біля консерваторії протестували проти імені Чайковського у назві закладу

У Києві 16 березня відбулася акція біля Національної музичної академії України: протестували проти імені російського композитора Петра Чайковського у назві закладу.

Акція відбулася у четвер, 16 березня.

У ній взяли участь зокрема студенти та викладачі академії. Демонстранти також вимагали видалити російські символи зі стін закладу та повернути викладачів, які пішли через незгоду із іменем Чайковського у назві.

Виконувачка обов’язків доцентки кафедри теорії та історії культури Анна Гадецька нагадала, що Чайковський не має до заснування академії жодного стосунку.

“Він не впливав на появу цього закладу, він не формував політику цього закладу. І це ім’я присвоєно в радянські часи після того, як подібним іменем була названа московська консерваторія. Ми не хочемо бути сателітами росії. Це ознаки колонізації, якої ми врешті решт маємо позбутися”, — пояснила Гадецька, її цитує “Укрінформ”.

Читайте також:
Національна музична академія вирішила залишити в назві ім’я Чайковського. У МКІП розчаровані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна