Залужний про зустріч із Зеленським: “Прийнято рішення про зміну”

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська.

Про це головком написав у фейсбуці в четвер, 8 лютого. За ним те саме розповів і Зеленський.

“Щойно ми зустрілись з Верховним Головнокомандувачем. Важлива та серйозна розмова.
Прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії. Вдячний усім, хто поруч. Команді Генерального штабу, Міністерства оборони, Президенту України”, – написав у ФБ генерал.

Він також опублікував світлину із зустрічі.

“В перші найскладніші дні Великої Війни ми вистояли проти підлого та сильного ворога. Вистояли разом. Наша битва триває і щодня змінюється. Завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року. Тому усі повинні змінитись та адаптуватись до нових реалій також. Щоб перемогти теж разом”, – пише Залужний.

“Я пишаюсь кожним та кожною в Збройних Силах України, які захищають майбутнє наших дітей. Усіма солдатами, сержантами та офіцерами. Схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя за Україну і свободу. Пам’ятаємо і помстимося за всіх. Українці обовʼязково переможуть”, – додав головком.

Про цю зустріч повідомив також і Володимир Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

“Зустрівся з генералом Валерієм Залужним. Подякував за два роки захисту України. Обговорили, якого оновлення потребують Збройні Сили України. Обговорили також, хто може бути в оновленому керівництві Збройних Сил України. Час для такого оновлення – саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо!”, – написав президент у дописі.

Обидва посадовці не вжили термін “відставка”, однак очевидно, що йдеться про такі кадрові рішення.

Читайте також:
Як ОП “складає пазл інформаційної кампанії “Зняття Залужного”, – медіаекспертка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна