Starlink дав доступ до покриття частині тимчасово окупованої території України

Американська компанія SpaceX позначила деякі тимчасово окуповані населені пункти України як ті, які мають доступ до покриття супутникового Інтернету Starlink.

Про це стало відомо з мапи на сайті Starlink.

Так, Сєвєродонецьк, Новоайдар, Старобільськ, Рубіжне та інші населені пункти Луганської області позначені як “список очікування”.

Так само позначена вільна територія України.

При цьому в інших захоплених ворогом населених пунктах Луганської області включно з самим Луганськом доступу, згідно з мапою, немає.

На спробу замовити “старлінк” у Сєвєродонецьк сайт пропонує стандартний тариф і вартість обладнання. До прикладу, якщо намагатися замовити в Луганськ, сайт повідомляє про недоступність у цьому регіоні.

Крим, окупована частина Донецької області і частина окупованої Луганської не “світяться” як ті, що мають доступ. Доступу не має і Росія.

Доступ до сервісу на окупованій території означає, що цей інтернет зможе використати російська армія.

Читайте також:
Компанія Маска забезпечить ЗСУ зв’язком Starlink: у Пентагоні підтвердили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна